start_01
“A cselekvés intelligens mozgás. A világ mozgással teli.
Amire a világnak szüksége van az tudatosabb mozgás
és több cselekedet.”
B.K.S. Iyengar

YOGA FOR ALL


Testtudatosság felébresztése csoportos foglalkozásokon

A jóga, beleértve a meditációt is, a tudatunk lecsöndesítését szolgálja. Mert mit tapasztalunk a hétköznapokban? Hogy rohanunk, mert pörget az adrenalin, hogy nincs időnk magunkra, hogy rosszul és keveset alszunk, hogy fáj a hátunk, hogy káosz van a fejünkben és képtelenek vagyunk megfontolt döntéseket hozni, hogy legszívesebben sikítanánk és bevágnánk az ajtót.

A jóga és a meditáció által képessé válunk meglátni, hogy mi az, ami a testünket és lelkünket szolgálja, elfogadni, hogy a hétköznapjaink akadályokkal telik, és szövetséget kötni mind a fizikai, mind a lelki kihívásokkal. Nyugodtabbá, kiegyensúlyozottabbá, elfogadóvá, hajlékonnyá, nyitottabbá, örömtelibbé válunk.

Foglalkozásaimon a világszinten egyik legismertebb Iyengar jóga precizitását ötvözöm a tudatos jelenlétet segítő nyugati tudományon alapuló testtudatossági módszerekkel és a buddhista vipassana meditációval.

Aki hozzám jár jógázni, növeli a testtudatosságát, így
  • megtapasztalhatja, hogy mennyi erőfeszítést tesz fizikailag és lelkileg a feladatai elvégzéséhez,
  • megfigyelheti, hogy az számára egy ideális állapot-e és vajon azon változtatna-e,
  • megtanulja, hogy hogyan lehet csökkenteni erőfeszítését a hétköznapi életben, hogy ezáltal elégedettebb, boldogabb, energikusabb és a körülötte lévő világra nyitottabb legyen.

Tanítványaim már pár alkalom után nyugodtabbnak, kipihentebbnek, könnyedebbnek szokták érezni magukat. A foglalkozások rólad, a te folyamatodról szólnak. Rád figyelek. És mindegy, hogy jógáztál-e már valaha, vagy hajlékony vagy-e. A szándékod számít!

Szeretettel várlak óráimon! Kérdéseiddel fordulj hozzám bizalommal!