thai_masszazs
„Ha minden ember hetente kapna egy masszázst, a világ sokkal békésebb és boldogabb lenne.”

THAI MASSZÁZS


A THAI MASSZÁZSRÓL

A több száz éves thai masszázs a keleti vallási és gyógyító rendszerek tanításain és tapasztalatain alapul. Lényegében az összes szervrendszert érinti, miközben mindegyik szervhez, testrészhez van egy-egy "szava". Sokatmondó és elgondolkodtató, mikor-mit hallunk meg belőle.


Tradicionális formája száraz (nem használunk krémeket, olajokat, a masszázs alatt kényelmes ruhában vagy) és egész testes, azaz szinte minden hozzáférhető izomcsoportot, fontosabb ízületet átmozgat. A masszázs során a masszőr nem csak a tenyerét használja, hanem az öklét, alkarját, könyökét, lábfejét, térdét is, miközben jellemzően nem izomerővel, hanem a testével (a testsúlyt megfelelően adagolva) dolgozik.

A thai masszázs különlegessége, hogy a nyomó-masszírozó mozdulatok mellett nyújtó és kimozgatásos technikákat is használ. Mintha jógáznál - csak itt a masszőr vezeti a mozdulatokat (melyek hasonlóak is egy-egy ászanához) úgy, hogy saját testét használja alátámasztásként, nyomatékként vagy éppen húzóerőként.

Speciális technikájának köszönhetően különösen alkalmas a mozgáshiányos nyugati életmód, a sok ülőmunka, valamint a stressz okozta problémák enyhítésére csakúgy, mint az intenzív sportolás következtében elfáradt, merevvé vált és megrövidült izmok regenerációjára.

Eredményeként az izmokban lévő feszültség oldódik, a szalagok fokozottan ellazulnak, rugalmasabbá válnak, az ízületek mozgásterjedelme növekszik. Jó hatással van a keringésre (javítja a szövetek vérellátását), az emésztésre, kiváló stresszoldó, frissítő-relaxáló hatású, segít a lecsendesedésben, befelé fordulásban.

És bár "mozgalmas" masszázs, mégsem megerőltető vagy fájdalmas. A cél mindig az, hogy megtaláljuk aktuális határainkat és szelíden túllépjünk rajtuk.


Ha kipróbálnád milyen mindez a gyakorlatban, gyere el hozzánk, szeretettel várlak!

Ozso

(Előzetesen, kérlek, jelentkezz be!)


Elérhetőségeim:

mobil: +36-30-732-5779 (whatsapp-on is)