petra51
“Akár tetszik, akár nem, ez a pillanat minden, amivel valóban együtt kell működnünk.”
Jon Kabat-Zinn

JÓLLÉT A MUNKAHELYEN

Mindfulness, reziliencia, stresszkezelés

Gyors, tudásintenzív munkakultúránk nagyfokú figyelmet, koncentráltságot, tiszta tudatot és egészséges testet követel meg. Emiatt válik az emberi tudat szerepe alapvetővé a munkahelyi és magánéleti teljesítményben, az emberek és a környezetünk jólétében. Tiszta tudat és egészséges test nélkül nem tudjuk elvégezni a munkánk, romlik a teljesítményünk, stresszesek leszünk, gyakran beteggé is válunk. Mint közgazdász tanácsadó saját bőrömön tapasztaltam meg ezeket a tüneteket.

A pandémia miatt mindezeken túl otthoni munkára kényszerültünk, ami tovább csökkenti a mozgás lehetőségét, hiszen többet ülünk, izolál minket a munkatársainktól, gyakran felborítja a munka-magánélet egyensúlyát, mivel elvékonyodik a határ a kettő között.

Akár a céges környezetben, akár a home office-ban, online tartott rendszeres jógaórák, mindfulness, reziliencia és stresszkezelés tréningek elsődleges – tudományos kutatások által is alátámasztott – célja, hogy
- csökkentse az ülőmunka káros hatásait, például a gerincbántalmak kialakulását, a gyakori derék-, nyak- és vállfájdalmakat,
- csökkentse a munkahelyi stresszt,
- növelje a hatékony munkavégzést, a koncentrációt és a kreativitást,
- csökkentse a munkahelyi hiányzást,
- erősítse az alkalmazottak megtartását,
- kiegyensúlyozottabbá tegye az emberi kapcsolatokat a munkahelyen,
- és segítsen a munka és magánélet közötti egyensúly kialakításában.

A program célja, hogy a résztvevők számára olyan személyre szabott eszközöket adjon, amikkel a hétköznapjaikban megjelenő stresszt, érzelmi és gondolati hullámzást kezelni tudják, az energiaszintjüket és rezilienciájukat növelhetik, és a munkájukra könnyebben tudnak összpontosítani. Rendszeres gyakorlással pedig elérhetik és fenn tudják tartani a testi és szellemi frissességet, jóllétet.

A tréningek célja továbbá egy átfogó látásmód nyújtása, ami túlmutat csak a munkahelyi környezetben alkalmazható változtatásokon. Támogatást nyújtok háttértudás biztosításával is, de alapvető célom, hogy a résztvevők felfedezzék a számukra leginkább megfelelő és hosszú távon fenntartható változásokat, azok eszközeit. A tréningeken rengeteg gyakorlatot is végzünk: egyszerű fókusz, relaxációs és légzőgyakorlatokat, könnyed átmozgatásokat, és szórakoztató homloklebeny gyakorlatokat. Tudományosan alátámasztott hatásokat, eredmények is bemutatok.

A következő szolgáltatásokat nyújtom:
- mindfulness, reziliencia és stresszkezelés tréningek,
- rendszeres csoportos jógafoglalkozások alkalmazott számára,
- egyéni jóga vagy mindfulness foglalkozások kulcsembereknek,
- workshopok csapatépítéshez, konferenciák alatt.

RÓLUNK ÍRTÁK

Viki csoportos jóga órái a cégünknél mindig változatosak, egyszerre a csoportra és az egyénre is szabottak. A gyakorlatok és az órák végén a relaxáció nagyon sokat segített kollégáinknak kezelni a magánéleti-munkahelyi akadályokat és testi panaszokat egyaránt. Viki rugalmas, lelkes és szakmailag felkészült csupaszív oktató, akit sok szeretettel ajánlunk mindenkinek jógaoktatónak: munkahelyre, csoportos órára, online foglalkozásra egyaránt.
Manna, Ultinous Zrt.

A Mindfulness jótékony hatásáról már sokat hallottam, végre alkalmam is lett kipróbálni egy céges tréningen. Az „AfterLunchEnergyBoost” online programban tíz kollégámmal együtt vettem részt, Kocsis Viki tréneri támogatásával. Mivel már jó ideje itthonról dolgozok, nincs sok lehetőség a kollégákkal informálisan kapcsolódni, inkább a feladatokra fókuszálunk a megbeszéléseken. Viki segítségével viszont erre lett alkalmunk: nem csak a jelenre, magunkra, hanem egymásra is figyelhettünk. Megismerkedtünk számos hasznos technikával, trükkel, amit bevethetünk a hétköznapokban stressz szintünk csökkentésére, energiaszintünk növelésére. Viki folyamatosan új ötletekkel gazdagított minket, jó hangulatot, bizalmi légkört tudott teremteni végig a 10 alkalom alatt.
Zsuzsa, HR Business Partner

Tamás vagyok egy 500+ fős cég gazdasági igazgatója, ami értelemszerűen nem kevés stresszel, feszültséggel jár. A HR igazgatónk jelezte, hogy indítana egy mindfulness tanfolyamot, amely segítene különböző stresszkezelési technikák elsajátításában. Őszintén szólva meglehetősen szkeptikusan álltam hozzá az egészhez, de gondoltam egy próbát megér. Már az első közös alkalom nagyon jót tett. Látni, hallgatni azt, hogy a többi kollégám is hasonló tünetekkel küzd nap mint nap, és Ők is szabadulni akarnak ettől. Viki légzéstechnikái, különböző nyújtási és tornagyakorlatai abszolút praktikusan, könnyen, gyorsan kivitelezhetőek, egyszerűen beépíthetőek a napi rutinba. Én is így tettem, és őszintén mondom, hogy segített. Többet mozgok, egészségesebben élek, és igyekszem tartani a fókuszt, és visszaterelni magam egy nyugodtabb állapotba a tanultak segítségével, ha annak itt az ideje.
Tamás, Gazdasági Igazgató

IDŐPONT
Megbeszélés szerint. A rendszeres foglalkozások szervezhetők munkaidő előtt, ebédszünetben, vagy munkaidő után.

HELYSZÍN
A munkahely vagy külső helyszín. Lehetőség van online tréningekre is a szervezet által preferált platformon keresztül.

OKTATÓ
Kocsis Viki, jóga- és mindfulness oktató, health coach
A foglalkozásokat magyarul és angolul tartom.


PARTNEREINK
* FREESTYLE CONSULTING

Részletes információért, árajánlatért forduljanak Kocsis Vikihez bizalommal: