start_01
“A cselekvés intelligens mozgás. A világ mozgással teli.
Amire a világnak szüksége van az tudatosabb mozgás
és több cselekedet.”
B.K.S. Iyengar

SZEMÉLYRE SZABOTT JÓGA


Testtudatosság felébresztése kiscsoportos foglalkozásokon

A jóga, beleértve a meditációt is, a tudatunk lecsöndesítését szolgálja. Mert mit tapasztalunk a hétköznapokban? Hogy rohanunk, mert pörget az adrenalin, hogy nincs időnk magunkra, hogy rosszul és keveset alszunk, hogy fáj a hátunk, hogy káosz van a fejünkben és képtelenek vagyunk megfontolt döntéseket hozni, hogy legszívesebben sikítanánk és bevágnánk az ajtót.

A jóga és a meditáció által képessé válunk meglátni, hogy mi az, ami a testünket és lelkünket szolgálja, elfogadni, hogy a hétköznapjaink akadályokkal telik, és szövetséget kötni mind a fizikai, mind a lelki kihívásokkal. Nyugodtabbá, kiegyensúlyozottabbá, elfogadóvá, hajlékonnyá, nyitottabbá, örömtelibbé válunk.

Mindemellett nagyon fontos, hogy minden ember különböző. Különböző az út, amit eddig bejártunk, különbözőképpen észlelünk és tapasztalunk, gondolkodunk, érzünk, és különböző a válaszunk a történésekre. Észlelésünk, tapasztalásunk, gondolataink és válaszaink nem csak fejben dőlnek el, hanem a testünk is jelen van a helyzetekben. Ezért - a fizikai adottságainkat is figyelembe véve - különböző a testünk is.

A jógagyakorlatok emiatt különbözőképpen néznek ki minden embernél.

Tapasztalatom, hogy a jógát sokkal hatékonyabban lehet elsajátítani, ha a gyakorlatok személyre szabottak. Mivel a csoport kicsi, legfeljebb 5 fős, ezért megfelelő figyelmet kapsz ehhez. Legyél kezdő jógi vagy haladó gyakorló.

Hiszek abban, hogy a jóga mindenkinek szól! A lényeg, hogy a gyakorlatok Neked megfelelően legyenek összeállítva és végrehajtva.

Foglalkozásaimon, a világszinten egyik legismertebb Iyengar jóga precizitását ötvözöm a tudatos jelenlétet segítő nyugati tudományon alapuló testtudatossági módszerekkel és meditációval.

Aki hozzám jár jógázni, növeli a testtudatosságát, így
  • megtapasztalhatja, hogy mennyi erőfeszítést tesz fizikailag és lelkileg a feladatai elvégzéséhez,
  • megfigyelheti, hogy az számára egy ideális állapot-e és vajon azon változtatna-e,
  • megtanulja, hogy hogyan lehet csökkenteni erőfeszítését a hétköznapi életben, hogy ezáltal elégedettebb, boldogabb, energikusabb és a körülötte lévő világra nyitottabb legyen.

Tapasztalatom, hogy tanítványaim már pár alkalom után nyugodtabbnak, kipihentebbnek, könnyedebbnek érzik magukat. Rendszeres gyakorlással pedig az egész életminőségedet átformálhatod.

A foglalkozások rólad, a te folyamatodról szólnak. Rád figyelek. És mindegy, hogy jógáztál-e már valaha, vagy hajlékony vagy-e. A szándékod számít!

IDŐPONTOK:
Hétfő 17:30-18:30 (online)
Hétfő 19:00-20:30 (elő)

OKTATÓ:
Kocsis Viki, jóga- és meditáció oktató

BEJELENTKEZÉS:
Kérlek, küldj egy üzenetet!

Szeretettel várlak óráimon! Kérdéseiddel fordulj hozzám bizalommal: !